Snel en makkelijk koffie, thee en toebehorende producten bestellen.

Juist koffie drinken op je werk!

Juist koffie drinken op je werk!

Koffie, iedereen kent het. Het is een van de meest gedronken dranken in de wereld. Koffie houdt economieën, bedrijven en individuen draaiende. Vele ideeën ontstaan onder het genot van een heerlijk kopje koffie en vergaderen kunnen de meeste werknemers niet meer zonder koffie. Of het nu gehaald wordt uit een espresso koffieautomaat in de koffiecorner of al klaar staat in een thermoskan op de vergadertafel, koffie is de drank om te drinken onder werktijd.

Koffie op je werk
Nederlanders drinken meer dan een kwart (27 procent) van hun koffie buiten de deur. Driekwart van die kopjes drinken ze op het werk. Vooral om energiek aan een nieuwe werkdag te beginnen of om op te laden tijdens het werk. Uit onderzoek van Nestlé Professional blijkt dat in een reguliere werkweek maar liefst 47 procent van de werknemers voor 9 uur ’s morgens al een kopje koffie gedronken heeft en meer dan de helft bezoekt de koffieautomaat nog voordat men zich überhaupt op zijn werkplek heeft geïnstalleerd.

Maar is het eigenlijk wel zo goed voor ons? Zouden wij wel zoveel koffie moeten drinken? Wij geven je 8 redenen om juist meer koffie te drinken op het werk.

 

1. Het houd je alert
Zoals algemeen bekend bevat koffie van nature cafeïne. Deze stof heeft een stimulerend effect op concentratie, alertheid en prestatie. Het geeft een gevoel van verhoogde energie en verdrijft een gevoel van vermoeidheid

2. Het kan productiviteit vergroten
Er zijn vele onderzoeken gedaan naar koffie en het vergroten van productiviteit. Vaak spreken onderzoekers elkaar tegen. Maar waar de meeste onderzoekers het over eens zijn is dat koffie het gevoel van productiviteit vergroot. Volgens LifeHack geeft 46% van werknemers aan dat zij minder productief zijn als zij geen koffie drinken.

3. Het is goed voor je gezondheid
Koffie zonder melk en suiker bevat zo goed als geen calorieën en past daarmee perfect in een gezond eetpatroon. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat koffie het risico op Parkinson, Alzheimer en Diabetes type II kunnen verlagen. Ook zit koffie vol met antioxidanten, die een positieve invloed kunnen hebben op je gezondheid. Natuurlijk moet koffie wel met mate gedronken worden. Want ongefilterde koffie bevat cafestol, een stof die een cholesterol verhogend effect.

4. Het houdt je in beweging
Veel werknemers zitten hele werkdagen op kantoor en brengen soms wel 8 uur door achter hun pc. Het vele zitten kan leiden tot gezondheidsklachten, die voorkomen kunnen worden door simpelweg meer te bewegen. Het halen van koffie bij de koffieautomaat is dan ook welkome afwisseling.

Het dwingt ons om op te staan en weg te lopen van ons bureau. Het geeft je daarnaast tijd om even weg te lopen van een lastig vraagstuk om vervolgens met een lekkere kop koffie en een frisse blik weer aan de slag te gaan. Loop dus iets vaker naar de koffieautomaat en ga daarbij vooral de trap niet uit de weg.

5. Het is sociaal
Een korte koffiepauze met een aantal collega’s of een praatje bij de koffieautomaat. De sociale interactie met collega’s heeft een positieve invloed op ons. Uit onderzoek blijkt dat wanneer werknemers tijdens een pauze samen koffie drinken, dit een positieve invloed heeft op de arbeidsvreugde. Daarbij komt dat koffiedrinkers meestal gelukkiger zijn met hun baan.|

6. Sneller nieuwe dingen leren
Naast het stimulerend effect op de concentratie helpt koffie ook bij het leren. Het helpt je sneller te leren en heeft een positieve invloed op het onthouden van informatie.
Ook al ben je misschien geen student meer, het kan wel een voordeel opleveren. Vooral in een werkomgeving waar dingen snel veranderen of waar innovaties elkaar snel opvolgen, stop je eigenlijk nooit met leren.

7. Het maakt je vrolijker
Koffie maakt je vrolijk, je ochtendhumeur verdwijnt als sneeuw voor de zon met een lekker bakkie koffie. Uit onderzoek blijkt zelfs dat koffiedrinkers minder kans hebben op een depressie. Niet alleen door de cafeïne, maar vooral ook door de antioxidanten die in de koffie zitten.

8. Het is gewoon lekker
Koffie is gewoon heel lekker. De heerlijke geur, de rijke smaak, het gevoel van de warme beker in je handen. Maar ook het geluid van het malen van de koffiebonen in de koffieautomaat, alle zintuigen kunnen worden geprikkeld tijdens het drinken van je kop koffie.

Kortom: Tijd voor koffie!

Geef een reactie